Over mij

Aangenaam! Mijn naam is Femke en tekenen is wat ik het liefste doe. In mijn werk probeer ik altijd iets te verwerken waardoor je een glimlach op je gezicht krijgt, door humor en veel aandacht voor details.

Mij is verteld dat Femke uit het Fries komt, en zoiets betekent als ‘vrouwtje’. Na een vakantie in Zweden ben ik erg fan geworden van het land en de taal. Kvinna is Zweeds voor ‘vrouw’ en zo is het gekomen dat mijn bedrijf zo heet.

Nog even wat meer over mij: ik ben getrouwd met Steven, mamma van Annika (’19) en woonachtig in Hengelo (Overijssel). Dit huis deel ik ook nog met twee katten, Charlie en Saartje. Ik houd erg van koffie, tompoucen, pizza en sushi. Van de kleur groen word ik heel blij, van paars minder.

Mijn interesses zijn breed, van folklore tot science fiction en van planten, dieren tot koken en eten, van kamperen tot Scandinavië.

Naast mijn illustratiewerk (ook in opdracht > www.femkehesselink.nl voor mijn portfolio) werk ik 2,5 dag per week bij Concordia Film | Theater | Beeldende kunst in Enschede.