Gepost op

Fijne kerst enzo

En ineens is het Tweede Kerstdag, terwijl het voelt alsof het vorige week nog Halloween was. De nachten werden de afgelopen weken langer en de dagen korter, maar voor mijn gevoel zaten er ook gewoon minder uren in een dag. De kerstboom staat in de woonkamer te shinen, de kaarten zijn verstuurd, de Harry Potter-films zijn gekeken en zelfs de cadeaus zijn ingepakt, maar toch zijn er dingen die niet aangevinkt op mijn to-do lijstje. Gelukkig zijn dat ook dingen die je prima na de kerst kan doen. Love actually kijken op Derde of Vierde kerstdag, met restjes brunch en gIühwein, zorgt er alleen maar voor dat ’t kerstgevoel wat langer blijft hangen 🙂

Vandaag gaan we naar mijn familie, om lekker te eten met cadeautjes onder de boom. Ik ga het hoofdgerecht maken; varkensribstuk uit de oven met peer en pruimen. Het recept hiervoor komt uit het boek Home Sweet Home Xmas van Yvette van Boven. Ik ben erg fan van haar kookboeken, kijk dan ook hoe mooi het eruit ziet! De recepten zijn doorgaans niet te moeilijk en de beschrijvingen zorgen altijd voor een glimlach op mijn gezicht. Echtgenoot Oof Verschuren doet de fotografie en Yvette maakt er illustraties bij. Haar boeken zijn vertaald en over de hele wereld verkrijgbaar. Fun fact: ze volgde geen koksopleiding maar heeft de kunstacademie gedaan.

Nu dan weer tijd om even sociaal te doen met m’n schoonfamilie. Fijne dag allemaal en eet smakelijk!